torsdag 27 december 2007

Live


Jag tycker det är kul att få se de kläder som sytts när de används. Både de jag själv sytt och det ni andra sytt. Här kommer därför en livebild på Sockerbiten i sin julklappskjol.

onsdag 26 december 2007

Hej!

Kul att ni tittar in. Vet ni vad som skulle göra mig glad? En liten kommentar. Något som visar att du sett. Tack på förhand ;)

måndag 24 december 2007

Sista klapparna



I morse syddes de sista julklapparna. En kjol till Sockerbiten, näsduksfodral till min mor och en påspåse till sambons bror. Påspåsen är en sån där tub med hål uppe och nere för att stoppa i och plocka ur plastpåsar men den blev tyvärr aldrig fotograferad.

Näsduksfodral hade jag redan sytt ett helt gäng men detta var lite special. Det är sytt i tyget Melodi som Stig Lindberg ritat. Min moster skall också få ett och det är dessa två som ligger längst till höger i bild. Stig Lindberg är en relativt nära släkting så därför är det extra kul att ge bort i hans tyg.
Det här är nog det dyraste tyg jag nånsin köpt. Tror det blev 600 kr/m ungefär och då var det ändå ca 40% rabatt!!

Kjolen var det enklaste. En gammal gardin som hade en kanal så det var bara att dra i resår och sy ihop. Ett helt underbart tyg!

torsdag 6 december 2007

Dopklänningen är klar!!


Äntligen är dopklänningen klar. På söndag är det dop så det var ju hög tid att få den färdig.....

Mönstret är helt egenhändigt knåpat och jag är i princip helt nöjd. Ärmarna skulle varit lite mer trumpetade och vecket skulle naturligtvis ha suttit exakt mitt fram men det gick inte att få ihop efter att jag sytt en gång och tyget sedan spruckit.

Ikväll har jag lärt mig nåt nytt också. Blindfåll på symaskin.

Även till denna klänning kommer tyget från IKEA :)

onsdag 5 december 2007

En klänning färdig


Jag har haft 3 halvfärdiga klänningar liggande. Eller ja, lite har jag ju arbetat på dem alla då och då men först nu är en av dem klar. Kantbandet hade jag en del problem med. Eller om det var med symaskinen. Eller kanske var det för att jag hade sytt lite tokigt under kantbanden på axelflärparna. Det blev iaf godkänt till slut.

Axlarna knäpps igen med små plastknappar. Köpte en knapptång på ebay.co.uk för ett tag sedan och nu har jag fått användning för den. Knapparna som följde med var bl.a gula och tänka sig, de var i rätt gul färg dessutom.

Tyget kommer från IKEA och kantbandet från lokala Garn&Vintillbehörsbutiken :)

Vilket är ditt bästa tips för att sy på kantband?
(Själv har jag inget ännu....)

lördag 1 december 2007

Byxor till sonen



Han verkar ha växt min lillkille. De muddbyxor jag sytt tidigare till honom har nu lillasyster fått överta så när jag sydde nya till henne så blev det ett par till honom också. Han fick själv välja färg på mudden och han gjorde ett utmärkt val. Det passade till och med bra ihop med namnetiketten som syddes fast nere på utsidan av ena benet.

Inte nytt direkt....



men jag råkade just hitta mina bilder på den MeiTai jag sydde sommaren 2005. Jag borde leta rätt på den igen men den verkar ha kommit bort här hemma.....Jag har ingen aning om var den är mer än att den borde finnas innanför husets väggar.
Om några dagar hoppas jag att jag kan lägga upp en bild på en färdig dopklänning istället.